「 粒 」( tsubu, ryu )

The kanji character for “粒” (tsubu, ryu) is used to describe “small round objects.” For example, it refers to a granular object such as rice or sugar. The radical “米” indicates rice, and has long been used in connection with rice, the staple food of Japan. This kanji is also used to emphasize individual small elements, and expressions such as “a single tear” can be used to show how small things are and how important each one is. In addition, “tsubu-anko” may be used for the red bean paste in momiji manju in Hiroshima Prefecture, Japan.


「粒」という漢字は、「小さな丸いもの」を表す言葉です。例えば、お米や砂糖のような粒状の物体を指します。部首の「米」は、米を示し、古くから日本の主食である米に関連して使われています。この漢字は、個別の小さな要素を強調する際にも使われ、「一粒の涙」などの表現で、物事の小ささや一つひとつの大切さを表すことができます。また、広島県のもみじまんじゅうに入っているあんこは、「粒あんこ」が使われている場合もあります。

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